espa banner

03/ Dental Clinic


Lagadas, Thessaloniki, 2018
/ Interior Architecture / Furniture Design
P. Panteliadou, A. Anastasiadis

Η μελέτη αφορά στην ανακαίνιση υφιστάμενου οδοντιατρείου προκειμένου ο χώρος να αποκτήσει μεγαλύτερο χώρο αναμονής και διαμορφωμένο χώρο εισόδου ανάμεσα στο ιατρείο και το καθιστικό. Ο χώρος του ιατρείου διαμορφώνεται με μία οδοντιατρική έδρα και πάγκο εργαστηρίου σε άμεση γειτνίαση με αυτή, ενώ στο βάθος οργανώνεται ο χώρος του γραφείου με κρυφό αποθηκευτικό χώρο για τα αρχεία των ασθενών. Η μελέτη περιλαμβάνει τον σχεδιασμό custom-made επίπλων για την καλύτερη λειτουργία και εξοικονόμηση χώρου.

Επιλέγεται η χρήση του ξύλου ως επένδυση κατακόρυφων επιφανειών του χώρου και ως υλικό κατασκευής επιλεγμένων επίπλων. Οι χρωματισμοί του χώρου είναι ήπιοι, με την επικράτηση του λευκού στα περισσότερα στοιχεία της επίπλωσης, ενώ η παρουσία μεγάλων μονοχρωματικών επιφανειών (σε δάπεδα και τοιχοποιίες) έχει σα στόχο να δημιουργήσει την αίσθηση ενός ενιαίου και ήρεμου περιβάλλοντος. Παράλληλα, ο φωτισμός του χώρου, περιμετρικός και κρυφός στα περισσότερα σημεία, αποσκοπεί στην ανάδειξη των στοιχείων του χώρου με διακριτικό τρόπο.






Recent Portfolios


en_GBEnglish